NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Jeugdzorg


Geplaatst 29 December 2009, 09:22

'Jeugdzorg bij zelfmoord en reincarnatie'
Het innerlijke kind.
Een kind ziet de wereld met een openheid en niet in hokjes ingedeeld met allerlei oordelen en zoals het zogenaamd hoort. Een kind kan een paar krassen op papier zetten en vol overtuiging roepen:"kijk dat is een bloem".Een kind weet waar het om gaat in het leven."Het is maar net wat je er zelf van maakt".

Kinderen leven in de wereld van volwassenen. Ze zijn alleen een stuk kleiner en voor hen is het ook moeilijker om duidelijk te maken wat ze bedoelen. Kinderen zijn dan ook helemaal afhankelijk van hun opvoeders en alle andere grote mensen er omheen. Ook al is het in hun omgeving en bij hun thuis behoorlijk veilig, het opgroeien, blijft een hele klus.

Maar als dan de omgeving van het kind minder veilig of misschien zelfs onveilig is dan blijft er voor het kind maar een ding over en dat is: "Overleven". Om te overleven gaat een kind een rol aannemen, rollen zoals: De pleaser, de rebel, de verzorger het zogenaamd altijd vrolijke kind etc.etc.

Het innerlijke kind is dus onze eigen kleine ik die we allemaal bij ons dragen, en waar we dus ook goed voor moeten zorgen.

Innerlijk kind werk.
Om weer goed te kunnen zorgen voor ons innerlijke kind kunnen we via innerlijk kindwerk "wat trouwens een onderdeel van hypno- en regressie therapie is"naar ons innerlijk kind toegaan. Maar wanneer is dat dan nodig?

Als je nu last hebt van bepaalde overtuigingen en/of gedragingen waarvan je niet weet waarom je ze hebt en waaraan je graag iets zou veranderen omdat ze je belemmeren in je dagelijkse leven. Kan je met behulp van een hypno of regressie sessie teruggaan naar je innerlijke kind wat dit gedrag of deze overtuiging waarschijnlijk als overlevingsmiddel heeft ontwikkeld.

Een deel van jou, je innerlijke kind gelooft namelijk nog steeds dat het in die situatie zit waarin het zat, en dat ze nog steeds haar gedrag moet volhouden. De meningen die je toen hebt opgedaan en de conclusies die je toen hebt getrokken, gelden voor een deel van je, je innerlijke kind, nog steeds. Een van de doelen van innerlijk kindwerk is deze meningen en conclusies te achterhalen zodat wat onverwerkt is gebleven als nog verwerkt kan worden.

Dit alles zorgt weer voor begrip en inzicht in je gedragingen en overtuigingen. En dit alles zorgt er weer voor dat je, je een stuk vrijer zult voelen omdat je dan bevrijd wordt van je beperkende manier van denken en handelen.

Contact maken met je innerlijk kind is ook belangrijk omdat je dan ook weer gebruik kunt gaan maken van de goede kwaliteiten zoals: genieten, spontaniteit, humor, speelsheid, creativiteit etc.etc. Wat er dus eigenlijk gebeurt, is dus dat je weer compleet bent en dat alles er mag zijn zowel van het kind als van de volwassene.

Mensen die zijn vastgelopen missen dus het contact met het kind, het kind waar ik het in het begin over had. Volwassenen zijn namelijk vaak vergeten dat de krassen van het leven geen krassen hoeven te blijven, maar ook een bloem kunnen zijn.


Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld!Meer berichten

OnderwerpToegevoegd
Jeugdzorg bij zelfmoord en reincarnatie 29 December 2009, 09:22
dit is een test 11 Maart 2007, 13:26
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be